Jáhelník s čedarem a šunkou
- Přidat foto
-
Reklama
Jáhly byly používány již ve staročeské kuchyni, v dnešní době spadají spíš do kategorie zdravá výživa. Tradičním pokrmem z jáhel je i jáhelník, tradičně připravovaný na sladko.
Tato obměna jáhelníku obsahuje šunku a čedar, který na povrchu vytvoří křupavou kůrku. Na přípravu budete potřebovat velkou pánev, která může být umístěna do trouby.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do hrnce dejte propláchnuté jáhly a vodu. Na jeden díl jáhel přibližně dva díly vody. Za občasného promíchání vařte pod pokličkou, dokud nebudou hotové (asi 20 minut).
2.
Předehřejte troubu na 220°C. Ve velké míse smíchejte vejce, mléko a kukuřičný škrob. Přidejte šunku, 3/4 množství sýra a vařené jáhly. Dobře promíchejte,
3.
Na větší pánvi (kterou můžete umístit do trouby) rozehřejte olej, přidejte připravenou směs, rozetřete po celé pánvi a přitlačte ke dnu. Nechte 3-4 minuty péct.
4.
Posypte zbylým sýrem a dejte do trouby péct na dalších 20 minut, dokud nezačne povrch hnědnout.
5.
Nakrájejte na měsíčky a podávejte.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 29 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
416.15 kcal |
Protein |
22.06 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.11 g
1.36 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.29 g
6.77 g
|
Reklama
Reklama