Zavařený okurkový salát

Přebytek salátových okurek můžeme zavařit a tím si vytvoříme zásobu vitamínů na zimu. Salát je po otevření jako čerstvý. Stačí jen přidat najemno nakrájenou cibulku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  sklenic (0.7 l)

Postup přípravy

1.
Okurky opláchneme. Slupku můžeme nechat.
2.
Nastrouháme nejlépe na robotu na hrubším struhadle a vložíme do mísy.
3.
Ve vyšší nádobě si smícháme ocet s cukrem a dekem. Mícháme do úplného rozpuštění.
4.
Nálevem přelijeme okurky, dobře promícháme a necháme 2 hodiny odstát.
5.
Salát napěchujeme do dobře umytých sklenic, zavíčkujeme. Vložíme do zavařovacího hrnce a sterilujeme 10 minut při 85 stupních. Necháme vychladnout a skladujeme v chladu.
6.
Po otevření už stačí jen přidat nadrobno nakrájenou cibuli a opepřit.

Od: Petuler, 14.8.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod 20 min příprava
10 min vaření
2 hod 30 min celkem
Množství: 6 × sklenic (0.7 l)
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × sklenic (0.7 l) = 48 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sklenic (0.7 l)
Energetická hodnota
502.00 kcal
Protein
4.92 g
Sacharidy
z toho cukr
112.18 g
111.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.33 g
0.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama