Sekaná s ovesnými vločkami

Výborná sekaná, která je připravena bez vajec. Je provoněná paprikou, majoránkou a česnekem. Kdo má rád ostřejší, může přidat špetku chilli. Pozor na množství česneku, záleží, jestli použijete český nebo čínský česnek. Pro výraznější vůni můžete přidat do pekáče kůži z uzeného masa nebo uzeného špeku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Předem si připravte ovesné vločky zalité mlékem, nechejte je alespoň 3 hodiny v mléku.
2.
Chutná sekaná začíná výběrem kvalitního masa, nejlepší sekanou připravíte z doma pomletého čerstvého masa. Maso pomelte v mlýnku a připravte si na kostičky nakrájený špek. Ten na nízkou teplotu rozehřejte, nechte mírně vychladnout a vmíchejte do mletého masa.
3.
Do masa přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a koření. Majoránku důkladně rozetřete v dlaních. Vše smíchejte a dejte na 20 minut do lednice.
4.
Poté přidejte ovesné vločky a strouhanku. Důkladně promíchejte a dejte na vál vysypaný strouhankou.
5.
Vytvarujte sekanou a obalte ji ve strouhance. Pečte na 160 °C asi 45 minut, poté přepněte na grilování s cirkulací vzduchu a dopečte do křupava. Pečte v pekáči s poklicí, mírně podlijte vodou.

Od: Ráďa 78, 1.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
186.57 kcal
Protein
15.57 g
Sacharidy
z toho cukr
12.46 g
2.56 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.65 g
2.16 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama