Caesar salát

Caesar salát je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších salátů na světě. Tato ikonická kombinace čerstvých surovin, bohatého dresinku a křupavých krutonů se stala klasikou ve světě gastronomie. Caesar salát je oblíbený pro svou svěžest, výživnost a vyváženou chuťovou paletu.

Reklama

Ingredience

Na krutony

Na dresink

Na salát

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Krutony: Česnek podélně rozpůlíme a nastrouháme na jemném struhadle. Bagetku nakrájíme na asi 1,5 cm široké plátky a každý plátek rozkrojíme na 4 díly. Na pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a krátce na něm za stálého míchání orestujeme česnek a lehounce osolíme. Přidáme nakrájenou bagetku a necháme ji za častého míchání zezlátnout.
2.
Dresink: Česnek podélně rozpůlíme a nastrouháme na jemném struhadle nebo utřeme se špetkou soli na pastu. Ančovičky nakrájíme najemno a smícháme je s česnekem, ostatními surovinami na dresink a 3 lžícemi vody.
3.
Salát: Z listů salátu vykrojíme tuhé středy a listy natrháme do mísy na velikost sousta. Přidáme předem opečenou slaninu a ogrilované kuřecí prso, které jsme ochutili pouze solí a pepřem.
4.
Nakonec přidáme krutony, přiměřené množství dresinku a vše důkladně promícháme. Hotový salát posypeme hoblinkami Parmazánu nebo sýru Grana Padano. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 18.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 63 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
695.76 kcal
Protein
33.26 g
Sacharidy
z toho cukr
9.63 g
3.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
56.36 g
16.28 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama