Kuřecí prsa v marinádě s pestem

Stačí si na pár hodin naložit kuřecí prsa do voňavé marinády a připravíte chutnou večeři, ke které se hodí jakákoliv těstovinová příloha. Pozor na to, jaký použijete česnek, nejvýraznější chuť má český česnek ze zahrádky nebo od farmářů.

Reklama

Ingredience

Kuřecí prsa

Těstoviny

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kefír smícháme s pestem, sójovou omáčkou a paprikou. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a promícháme s marinádou. Necháme několik hodin v lednici.
2.
Vše dáme do zapékací mísy a posolíme. Pečeme na 180 °C asi 45 minut, pod poklicí.
3.
Ke konci pečení si připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo, smícháme s moukou a necháme zrůžovět. Pomalu zaléváme mlékem a důkladně promícháme.
4.
Do omáčky přidáme prolisovaný česnek, pesto, sůl a pepř, případně chilli.
5.
Upečené kousky masa (pouze kousky masa) vmícháme do omáčky. Uvaříme těstoviny v osolené vodě.
6.
Podáváme s těstovinami a sypeme parmezánem.

Od: Ráďa 78, 23.1.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod vaření
4 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 40 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
696.89 kcal
Protein
40.44 g
Sacharidy
z toho cukr
63.62 g
12.85 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.51 g
10.64 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama