ekucharka.cz > Recepty > Procházení receptů

Recepty: zelenina, polévky

Počet receptů odpovídajících Vašemu výběru je 41
Obsahuje text:
Národní kuchyně:
vybrat
Příležitosti:
vybrat
Hlavní ingredience:
zelenina (X)
Chod:
polévky (X)
Diety:
vybrat

Řazení:
< Předchozí   1 3  
1.
Foto Drožďová polévka s pórkem
1 kostku droždí NOLI 42 g, 1 pórek, 1 menší cibuli, 1 a 1/2 litru zeleninového bujónu, 1 lžíci másla, 1 lžíci hladké mouky, sůl, pepř
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
2.
Foto Cibulová polévka z Cardaillacu
3 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 30 g másla, 1 lžička hladké mouky, 1.5 l vody, polévkové koření, mletý pepř, 150 g ementálu, sůl, 3 rohlíky
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
3.
Polévka čorba s vepřovým masem
400g vepřového masa, 1 vejce, 100g vařené rýže, 1 1/2 l vody, 200g kusaného zelí, 400g různé zeleniny (květák, kedlibny, fazolky), 2 papriky, 2 rajčata, citrón, cibule, sůl, tuk
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
4.
Zeleninová polévka s fazolkami
80 g brokolice, půl stroužku česneku, 50 g kukuřice, 2 snítky petržele, půl lžičky oleje, 250 ml vývaru, 1 menší cibulka, sůl a pepř, 40 g mražených fazolí, 1 lžička zakysané smetany
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
5.
Zeleninová polévka s mandlemi
1 cibule, 1 mrkev, 50 g celeru, 1 lžíce oleje, 500 ml zeleninového vývaru, 150 g sterilovaných rajčat, 300 g bílých sterilovaných fazolí, 1 lžička oregana, 50 g špenátu, 20 g mandlových lupínků, 2 lžíce strouhaného sýra, sůl a pepř
  • 4/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 z 5, hodnotilo 1 lidí
6.
Pórková polévka s houbami
1,5 litru zeleninového vývaru, 250 g pórku, 200 g čerstvých hub, 30 g másla, pepř, sůl, 60 g másla a 60 g hladké mouky na jíšku
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
7.
Gratinovaná pórková polévka
800 g pórku, 30 g másla, 1 vejce, 2 lžíce sójového škrobu, 3 lžíce sladké smetany, 750 ml vepřového vývaru, 50 g tvrdého sýra, sůl, bílý pepř, nastrouhaný muškátový oříšek
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
8.
Francouzská zeleninová polévka se sýrem
2 pórky, 2 petržele, 3 jarní cibulky, čtvrt hlávky zelí, 3 větší brambory, 2 lžíce oleje, zeleninový vývar z kostky, 100 g sýra ementál, plátky veky
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
9.
Špenátová polévka se smetanou
600 g čerstvého špenátu, 1 l zeleninového vývaru, 50 g másla, 2 větší brambory, 1 cibule, muškátový oříšek, 2 lžíce sladké smetany
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
10.
Zeleninová polévka se sýrovými noky
250 g mrkve, půl celerové bulvy, 1 petržel, 1 středně velký kedluben, 1 středně velká brambora, 50 g prorostlé slaniny, sůl, 1 l čistého masového vývaru Sýrové noky:30 g másla, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, 1 lžička polohrubé mouky, 2 lžíce strouhaného sýra (např. ementál), sůl, čerstvě mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, půl svazku hladké petrželky
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
11.
Mrkvový krém
300 g mrkve, 200 g brambor, 800 ml hovězího vývaru, 200 ml smetany, 1 cibule, 2 lžíce oleje, hrst sekané petrželky
  • 4/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 z 5, hodnotilo 1 lidí
12.
Foto Boršč z Ukrajiny
800 g hovězího masa (ramínko, oháňka) , 200 g uzeného vepřového hrudí, , 1 malé bílé zelí , 4 mrkve , 2 cibule , 1 fenyklová bulva , 2 červené řepy , 1 konzerva rajského pyré ( 3 oloupané rajské), sůl, pepř, zakysaná smetana
  • 4/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 z 5, hodnotilo 1 lidí
13.
Foto Brokolicová polévka
4 brokolice, voda, sůl, kozí sýr, olivový olej
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
14.
Gaspacho Mexiko Jalapeňos
2 salatové okurky, 3 rajčata, 2 papriky (kapie- vice barevné), 1 dl olivoveho oleje, 1 šťáva z jednoho citrónu, nastrouhaná kůra z limetky, 15 ks nakládaných černých oliv, špetka mletého nového koření, špetka pepře, jeden stroužek česneku, čerstvý kopr, nakládané feferonky Jalapeňos, sůl (nejlépe mořská), voda (dle potřeby)
  • 4.9/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.9 z 5, hodnotilo 79 lidí
15.
Zelná jarní polévka s krupkami
1 1/4 l vody, 40 g krupek, 80 g kořenové zeleniny, sůl, 2 hrsti kopřiv nebo směsi jarních bylinek(špenát, salát, brukvové a ředkvičkové lístečky, petrželka, pažitka, listy jahod, sedmikrásek a fialek), 1/8 l mléka, 30 g másla, kousek bujónové kostky, muškátový květ
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí

Řazení:
< Předchozí   1 3  

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS