ekucharka.cz > Recepty > Procházení receptů

Recepty: francouzská, zelenina

Počet receptů odpovídajících Vašemu výběru je 19
Obsahuje text:
Národní kuchyně:
francouzská (X)
Příležitosti:
vybrat
Hlavní ingredience:
zelenina (X)
Chod:
vybrat
Diety:
vybrat

Řazení:
< Předchozí   1  
1.
Foto Zapečený pórek se strouhankou
6 pórků, 150 g ementálu (nebo jiný tvrdý sýr), 100 g strouhanky, 60 g másla, sůl
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
2.
Foto Pórek a la chřest
6 pórků, 6 lžic oleje, 2 lžíce vinného octa, 1 cibule, pažitka (nebo petrželka, případně obojí), mletý pepř, sůl
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
3.
Foto Cibulová polévka z Cardaillacu
3 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 30 g másla, 1 lžička hladké mouky, 1.5 l vody, polévkové koření, mletý pepř, 150 g ementálu, sůl, 3 rohlíky
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
4.
Mrkvové pyré
100 g mrkve, šťáva ze 3 pomerančů, 2 lžičky mleté skořice, sůl
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
5.
Gratinovaná pórková polévka
800 g pórku, 30 g másla, 1 vejce, 2 lžíce sójového škrobu, 3 lžíce sladké smetany, 750 ml vepřového vývaru, 50 g tvrdého sýra, sůl, bílý pepř, nastrouhaný muškátový oříšek
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
6.
Francouzská zeleninová polévka se sýrem
2 pórky, 2 petržele, 3 jarní cibulky, čtvrt hlávky zelí, 3 větší brambory, 2 lžíce oleje, zeleninový vývar z kostky, 100 g sýra ementál, plátky veky
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
7.
Zeleninová polévka se sýrovými noky
250 g mrkve, půl celerové bulvy, 1 petržel, 1 středně velký kedluben, 1 středně velká brambora, 50 g prorostlé slaniny, sůl, 1 l čistého masového vývaru Sýrové noky:30 g másla, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, 1 lžička polohrubé mouky, 2 lžíce strouhaného sýra (např. ementál), sůl, čerstvě mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, půl svazku hladké petrželky
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
8.
Plněná rajčátka
800 g větších rajčat, 200 g mletého sójového masa, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, špetka organa, špetka mletého pepře, špetka vedety, sůl dle chuti, 100 g tvrdého strouhaného sýra (eidam), 3 lžíce olivového oleje, 250 ml vody
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
9.
Mrkvový dort s hrozinkami a ořechy
trocha oleje na vymazání, 250 g mrkve, 150 g rostlinného tuku, 200 g světlého přírodního cukru, 2 velká vejce, 200 g polohrubé mouky, půl kávové lžičky soli, 2 lžičky mleté skořice, 2 lžíce prášku do pečiva, 125 g hrozinek, 75 g sekaných vlašských ořechů, 2 polévkové lžíce mléka. Poleva:200 g tvarohu, 50 g moučkového cukru, půl lžičky vanilkové esence.
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
10.
Mrkvový krém
300 g mrkve, 200 g brambor, 800 ml hovězího vývaru, 200 ml smetany, 1 cibule, 2 lžíce oleje, hrst sekané petrželky
  • 4/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 z 5, hodnotilo 1 lidí
11.
Francouzský chřest
1 sklenice chřestu, 1 smetana ke šlehání (na vaření), 1 žloutek, 4 plátky šunky, tvrdý sýr vcelku nebo nastrouhný, kousek másla, (chléb), sůl
  • 3.9/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.9 z 5, hodnotilo 14 lidí
12.
Foto Ratatouille
1 větší lilek , 1 menší cuketa , 4 rajčata, 1 menší zelená paprika , 1 menší žlutá paprika, 1 menší červená paprika , 1 řapík celeru , 1 velká cibule , 3 stroužky česneku , 4 lžíce olivového oleje , 200 ml bílého vína , 1 bobkový list, 1 lžička čerstvého tymiánu , 100 ml masového vývaru , tymián, oregano, rozmarýn , sůl, pepř , petrželka, bazalka
  • 4.4/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.4 z 5, hodnotilo 88 lidí
13.
Tabulais
1/2 kg rajčat, 1/2 kg velké salátové okurky, 4 hrsti kus-kusu, sůl a pepř, 3 citrony, 2 hrsti hrozinek, petržel, máta, olivový olej
  • 4.6/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.6 z 5, hodnotilo 12 lidí
14.
Celerový salát s jablky
1/2 menšího celeru, 2 jablka, 1/2 citrónu, 1 lžička hořčice, 1 lžíce oleje, 1 lžička octa, sůl a pepř
  • 5/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 z 5, hodnotilo 23 lidí
15.
Salát Anetta
1 hlávkový salát, 2 vejce, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíce hořčice, sůl a pepř, 200 g tuňáka v oleji, 100 g černých oliv, kerblík, pažitka, 2 jablka
  • 4.6/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.6 z 5, hodnotilo 23 lidí

Řazení:
< Předchozí   1  

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS