Smažená jablka v těstíčku
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduchý recept za pár drobných. Sáhnete po něm jistě v době, kdy dozrávají na zahradě jablka a rodina už nemá chuť na štrůdl. Nejlépe chutná dezert teplý, ale u nás se připravuje ve větším množství a přijde k chuti i po studenu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Jablka okrájíme ze slupky škrabkou na brambory a odstraníme jadřinec. Nakrájíme na plátky tlusté asi 5 mm. První a poslední kroužky nepoužijeme, potřebujeme rovný řez z obou stran.
2.
Připravíme si těsto. Vejce zalijeme mlékem, přidáme mouku a cukr, přisypeme skořici a sáček vanilinového cukru.
3.
Šleháme mixérem do hladkého, hustšího těsta.
4.
V těstě namáčíme nakrájená jablka a smažíme na pánvi s rozehřátým olejem.
5.
Před podáváním dochutíme cukrem, skořicí nebo přelivem se zakysané smetany a domácí marmelády.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 20 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
459.70 kcal |
Protein |
8.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
89.90 g
61.25 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.34 g
1.96 g
|
Reklama
Reklama