Uzená polévka s kroupami
- Přidat foto
-
Reklama
Na uzenou polévku potřebujete silný vývar, proto je dobré ji vařit vždy, když hlavní jídlo máte s uzeným masem. Kroupy si žádají dlouhé vaření, a i po uvaření ještě do sebe nasáknou spoustu tekutiny. Při přípravě polévky i při jejím druhém podávání je třeba s tím počítat a stále dolévat vodu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Dáme vařit kroupy do osolené vody. Vaříme asi hodinu, někdy i více. Po uvaření scedíme a propláchneme vlažnou vodou.
2.
Do vývaru z uzeného masa přidáme bobkový list, na kostičky nakrájené uzené maso, na kolečka nakrájenou mrkev a ochutíme pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou.
3.
Přidáme kroupy a vaříme společně, dokud nezměkne mrkev. Přiléváme vodu. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 2 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
169.48 kcal |
Protein |
10.96 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
22.36 g
0.93 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.78 g
0.74 g
|
Reklama
Reklama