Pivní štrůdl
- Přidat foto
-
Reklama
Vyzkoušejte netradiční těsto z piva. Z mála ingrediencí vykouzlíte výborný dezert.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rozinky propereme a namočíme. Jablka omyjeme, vykrájíme na nastrouháme nahrubo. Přebytečnou šťávu vymačkáme.
2.
Z mouky, tuku a piva vytvoříme těsto. Pokud se hodně lepí, nechejte v lednici chvíli odpočinout.
3.
Pracovní plochu posypeme trochou mouky, těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme. Poklademe jablky, posypeme scezenými rozinkami, sekanými ořechy, skořicí a cukrem. Těsto můžeme srolovat nebo jen přehnout okraje přes sebe.
4.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.
5.
Tip: Aby se těsto nepromáčelo, můžete pod jablka nasypat trochu strouhanky.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Sarrien |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
399.89 kcal |
Protein |
4.82 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
54.72 g
26.72 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.06 g
6.49 g
|
Reklama
Reklama