Jablečný štrůdl z domácího listového těsta
- Přidat foto
-
Reklama
Štrůdl je pro mě jeden z nejoblíbenějších moučníků. Klidně sním nohavici sama :)
Reklama
Ingredience
1. těsto
2. těsto
náplň
na potření štrůdlu
Postup přípravy
1.
Z uvedených surovin si zvlášť zpracujeme první těsto a poté druhé těsto.
2.
První těsto si trošku rozprostřeme a zabalíme do něj druhé (tukové) těsto.
3.
Necháme chvíli odpočinout.
4.
Poté těsto rozvalujeme a překládáme jako dopisní papír. Když ho máme dostatečně zpracované, rozdělíme ho na dva díly.
5.
Vyválíme a naplníme strouhanými jablky, oříšky, rozinkami, cukrem a skořicí.
6.
Těsto zavineme, okraje pevně přimáčkneme a oba štrůdlíky potřeme rozšlehaným vejcem.
7.
Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Sypeme moučkovým cukrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 14 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
201.41 kcal |
Protein |
3.14 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
24.57 g
7.91 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.61 g
5.76 g
|
Reklama
Reklama