Směs alá čína
- Přidat foto
-
Reklama
Mám ráda kung-pao, ale občas si ráda uvařím čínu stylem oblíbené zeleniny. Proto tato směs má s klasickým kung paem pramálo společného, přesto ji s přítelem máme moc rádi. Vyzkoušejte a pochopíte proč :)
Reklama
Ingredience
-
- nebo
-
- nebo
Postup přípravy
1.
Postavíme osolenou vodu na rýži a na malém plameni ji přivedeme k varu, až se voda vaří, přidáme rýži a vaříme dle doporučení výrobce.
2.
Mezitím si nakrájíme červenou cibulku a dáme na pánev s olejem, kterou také na malém plameni necháme zesklovatět. Než se udělá cibulka, tak si nakrájíme na malé kousky cuketu. Pokud je cibulka hotová, přihodíme sojové kousky a cuketu. Chvíli za stálého míchání čekáme, než se odpaří přebytečná voda ze sojových kousků (balení je totiž mražené). Zalijeme 50 ml tamari a 50 ml vody přidáme koření a důkladně promícháme, necháme na malém plameni dusit nejlépe pod pokličkou.
3.
Rozdělíme brokolici na nejmenší růžičky, nakrájíme pórek a papriku. Bambus také trochu pokrájíme na menší kousky.
4.
Zbytek zeleniny přidáme do směsi. Přidáme ještě 20 ml tamari a trochu vody, zamícháme, opepříme a necháme ještě několik minut dusit.
5.
Scedíme rýži, nandáme na talíř, přidáme čínu a dozdobíme sušenými rajčaty.
6.
Tip: Pokud nemáte rádi slaná jídla, tak rýži ani směs nesolte. Tamari je slané dost a při promíchání je slané tak akorát! A pokud milujete mrkev jako my, klidně i tu do směsi přidejte 🙂
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 31 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
417.01 kcal |
Protein |
18.61 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
74.31 g
2.98 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.55 g
0.31 g
|
Reklama
Reklama