Těstoviny s játrovou omáčkou
- Přidat foto
-
Reklama
Játra koupíte za pár drobných a je z nich výborný oběd pro celou rodinu. Játrová omáčka s knedlíkem nebo těstovinami nemá chybu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rozehřejeme na pánvi 50 ml oleje. Přidáme nakrájenou cibulku na kostičky, orestujeme. Přidáme játra a zaprášíme sladkou paprikou. Restujeme z obou stran asi 5 minut.
2.
Podlijeme vodou a necháme 15 minut vařit na mírném stupni. Hotové scedíme a necháme si výpek.
3.
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zaléváme výpekem z jater, množství odhadujeme podle hustoty omáčky. Dobře rozmícháme.
4.
Z hotových jater odebereme ¾ masa. Zbytek (játra a cibuli) přidáme do základu na omáčku a promixujeme tyčovým mixérem.
5.
Ochutíme solí a pepřem. Přidáme celá játra, smetanu, společně prohřejeme a podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 25 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
762.41 kcal |
Protein |
45.54 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.54 g
4.35 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
57.96 g
21.52 g
|
Reklama
Reklama