Caldo verde
- Přidat foto
-
Reklama
Caldo verde je tradiční portugalská kapustová polévka s bramborami. Podává se při svatebních hostinách, narozeninových a dalších svátečních oslavách. Základní suroviny pro přípravu této polévky jsou běžně dostupné a skládá se zejména z kapusty a brambor. Příprava není náročná, ale výsledkem je velice chutná polévka.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Ve větším hrnci orestujeme nakrájené chorizo na rozpáleném olivovém oleji dozlatova (cca 5-7 minut). Opečené chorizo vyndáme z hrnce a uchováme pro pozdější podávání.
2.
Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme na drobno nasekaný česnek a chvíli orestujeme.
3.
Přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, promícháme a chvíli orestujeme. Zalijeme kuřecím vývarem a vodou. Přivedeme k varu a následně na mírném ohni vaříme, dokud nezměknou brambory.
4.
Kapustové listy očistíme a zbavíme se silných stonků. Srolované listy nakrájíme na tenké nudličky.
5.
V hrnci rozmixujeme brambory společně s vývarem. Následně k nim přidáme nakrájenou kapustu. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme do změknutí. Na závěr dochutíme solí a pepřem.
6.
Podáváme s opečeným chorizem. Dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Snuttig&Nici |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 21 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
393.30 kcal |
Protein |
12.90 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.68 g
3.09 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.44 g
4.19 g
|
Reklama
Reklama