Caldo verde

Caldo verde je tradiční portugalská kapustová polévka s bramborami. Podává se při svatebních hostinách, narozeninových a dalších svátečních oslavách. Základní suroviny pro přípravu této polévky jsou běžně dostupné a skládá se zejména z kapusty a brambor. Příprava není náročná, ale výsledkem je velice chutná polévka.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ve větším hrnci orestujeme nakrájené chorizo na rozpáleném olivovém oleji dozlatova (cca 5-7 minut). Opečené chorizo vyndáme z hrnce a uchováme pro pozdější podávání.
2.
Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme na drobno nasekaný česnek a chvíli orestujeme.
3.
Přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, promícháme a chvíli orestujeme. Zalijeme kuřecím vývarem a vodou. Přivedeme k varu a následně na mírném ohni vaříme, dokud nezměknou brambory.
4.
Kapustové listy očistíme a zbavíme se silných stonků. Srolované listy nakrájíme na tenké nudličky.
5.
V hrnci rozmixujeme brambory společně s vývarem. Následně k nim přidáme nakrájenou kapustu. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme do změknutí. Na závěr dochutíme solí a pepřem.
6.
Podáváme s opečeným chorizem. Dobrou chuť!

Od: Snuttig&Nici, 21.8.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Snuttig&Nici
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
393.30 kcal
Protein
12.90 g
Sacharidy
z toho cukr
38.68 g
3.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.44 g
4.19 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama