Klasická houbová smaženice
- Přidat foto
-
Reklama
Všichni nosíme z lesů plné košíky hub a houbiček a taková smaženice... To je lahůdka.
Reklama
Ingredience
Jako příloha
Postup přípravy
1.
Očištěné houby si pokrájíme na kousky. V hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem si necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, zasypeme špetkou drceného kmínu a pepře a dusíme.
2.
Pokud se vám začnou houby hodně přichytávat ke dnu, mírně podlijte, ale opravdu jen troškou vody. Houby duste cca 15 minut, poté zalejte rozšlehanými vejci se solí a za stálého míchání duste ještě asi minutku, dvě.
3.
Dosolte, je-li potřeba a podávejte s čerstvým chlebem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min vaření |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
157.45 kcal |
Protein |
14.82 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.21 g
5.13 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.65 g
2.40 g
|
Reklama
Reklama