Utopenci s jalapeňos
- Přidat foto
-
Reklama
Utopenci jsou oblíbeným českým pokrmem podávané k pivku jako chuťovka. Vyzkoušejte naše utopence s jalapeňos a překvapte mužskou polovinu domácnosti utopenci s opravdu výraznou chutí a s pikantním nádechem.
V případě, že máte rádi ostřejší jídla, pak vám tyto utopenci s jalapeňos určitě přijdou k chuti.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme párky, kterým odřízneme špičky a nakrájíme je na třetiny a v půlce je nařízneme.
2.
Cibuli si nejprve překrojíme na půl a poté nakrájíme na proužky.
3.
Připravíme si nálev: do hrnce nalijeme ocet, vodu a nasypeme nové koření, černý kuličkový pepř, bobkový list a sůl. Nálev necháme jen zlehka povařit na mírném ohni a poté udržujeme teplý.
4.
Jakmile je příprava hotová, začneme vše vrstvit do sklenic. Začneme cibulí, pak dáme jedno patro párků, do připravených zářezů vložíme proužky cibule a mezery mezi párky vyplníme cibulí, jalapeňos a dolijeme připraveným octovým nálevem s kořením.
5.
Takto pokračujeme, dokud nenaplníme sklenici. Nálev pak dolijeme až po okraj. Pro dokonalé propojení chutí nechte 14 dní v chladu a tmě uležet. Přejeme dobrou chuť
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
45 min příprava 1 hod 45 min celkem |
Množství: | 10 × zavařovací sklenice |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × zavařovací sklenice = 38 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × zavařovací sklenice |
Energetická hodnota |
820.71 kcal |
Protein |
31.42 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
26.72 g
7.05 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
63.03 g
0.11 g
|
Reklama
Reklama