Tacos s květákem a cizrnou
- Přidat foto
-
Reklama
Taky máte rádi směs různých chutí? Pak je tento tacos ten pravý pro Vás 🙂 Příprava se zdá být poněkud složitější, ale zdání klame. Tak pojďte na to 😉
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Hlavičky květáku rozdělíme na menší kousky. Pokud chcete, dáte na pár minut vařit do vody, aby květák změkl, ale já je hodila rovnou na pánev s olejem a zprudka osmažila. Když je květák na okrajích hnědý, podlijeme deckou vody a necháme pár minut být.
2.
Oloupeme cibuli a nakrájíme na nudličky. Přendáme do misky a k ní omytá nakrájená rajčata na kostičky.
3.
Nakrájíme si salát na nudličky.
4.
Teď je čas rozkrojit avokádo, vydloubnout a předat do mixéru. Osolit a opepřit. Je možné přidat i česnek, ale já ho vynechala. Pak už jen vymačkat šťávu z limetky, kydnout lžíci sojanézy a přidat vodu dle libosti, aby byla zálivka buď krémová, nebo více tekutá. Záleží na Vás.
5.
Vrátíme se ke květáku, zalijeme sójovkou a tekutým kouřem a podlijeme ještě trochou vody, aby se květák hezky obarvil. Zaprášíme solamylem, tím se květák hezky obalí.
6.
V druhé pánvičce rozehřejeme olej a přidáme cizrnu s kořením, promícháme cca 2 minutky, jen aby se cizrna prohřála.
7.
A tím je celé tacos připravené k nandání do tortill.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 46 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
634.40 kcal |
Protein |
20.35 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
78.74 g
13.58 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.76 g
5.00 g
|
Reklama
Reklama