Kmínová polévka s kapáním
- Přidat foto
-
Reklama
Kmínová polévka je osvědčený tip, když nemáte příliš času na přípravu. Ovšem i ta může být mnohem zajímavější a výraznější. Stačí jen přecedit vývar a přidat strouhankové kapání.
Reklama
Ingredience
Kapání
Postup přípravy
1.
Asi 1 litr vody dáme vařit s drceným a celým kmínem. Na mírném stupni vaříme asi 10 minut a přecedíme.
2.
Rozehřejeme olej, přidáme hladkou mouku, necháme zpěnit a zalejeme vývarem z kmínu. Přidáme bujón a očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Vaříme do změknutí mrkve a petržele.
3.
Mezitím připravíme kapání. V misce smícháme rozšlehané vejce se strouhankou a solí. Necháme 5 min v pokojové teplotě. Směs musí mít konzistenci velmi husté kaše.
4.
Vezmeme cedník s většími otvory a kapání vmícháme do polévky. Také můžete použít struhadlo (jednostranné). Kapání necháme chvíli povařit až vytvoří kuličky.
5.
Nakonec vmícháme do polévky 2 rozšlehaná vejce.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 min příprava 15 min vaření 16 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
221.18 kcal |
Protein |
4.85 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.96 g
2.29 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.29 g
2.95 g
|
Reklama
Reklama