Hrachová kaše
- Přidat foto
-
Reklama
Stálice v české kuchyni. Výborně hebká hrachová kaše. S uzeným masem, čerstvým chlebem a restovanou cibulkou nemá chybu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Hrách dáme přes noc do studené vody. Poté vodu vyměníme a se lžičkou soli vaříme doměkka. Doba vaření je opravdu dlouhá, může to trvat i 1 hodinu.
2.
Až je hrách uvařený, rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalejeme trochou mléka a přidáme hrách i s vývarem.
3.
Pokud by vývaru bylo příliš, část předtím vylejeme.
4.
Rychle mícháme a získáme hustou kaši. Tu ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a rozetřenou majoránkou.
5.
Tyčovým mixérem krátce rozmixujeme, ale pouze nahrubo, část hrachu si musí zachovat strukturu.
6.
Cibulku nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi na sádle. Až je kaše hotová, přimícháme do kaše.
7.
Podáváme s čerstvým chlebem, okurkou a uzeným masem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
359.29 kcal |
Protein |
15.93 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
43.69 g
7.45 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.23 g
7.07 g
|
Reklama
Reklama