Hrachová kaše bez mouky s klobásou
- Přidat foto
-
Reklama
Hrachová kaše se může připravit jak ze zeleného hrachu, tak ze žlutého. Kaše je dobře stravitelná, protože není zahuštěná a také je velmi snadná na přípravu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kdo je zvyklý si hrách namáčet dopředu, může tak udělat den před vařením. Já hrách vařím rovnou bez namáčení. Dobře propláchneme, zalijeme vodou, přidáme bujón a vaříme do měkka asi hodinu.
2.
Po uvaření necháme asi tak 1 cm vody a zbytek scedíme. Tyčovým mixérem rozšleháme na kaši.
3.
Dochutíme solí, pepřem, rozmělněnou majoránkou, prolisovaným česnek.
4.
Na kostičky nakrájenou cibuli si osmažíme na sádle do růžova a vmícháme do kaše. Můžeme si nechat část a posypat klobásu při podávání.
5.
Klobásky si nařežeme a opečeme na pánvi nebo grilu a můžeme podávat třeba s kyselou okurkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
864.66 kcal |
Protein |
42.07 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
88.73 g
5.64 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
37.46 g
12.24 g
|
Reklama
Reklama