Thajská zeleninová polévka s uzeným tofu
- Přidat foto
-
Reklama
Polévka se zajímavou chutí, rychlou přípravou a obsahem nahradila hlavní chod 🙂
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na rozehřátém oleji osmahneme tofu nakrájené na kostičky. Je vhodné použít hrnec s nepřilnavým dnem.
2.
Po pár minutách, kdy je tofu lehce opečené, přidáme nastrouhaný česnek a zasypeme kari.
3.
Minutku restujeme a poté zalijeme vývarem.
4.
Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a mrkve.
5.
Přivedeme k varu a vaříme asi 7 minut.
6.
Poté vložíme nalámané rýžové nudle a přimícháme kokosové mléko. Vaříme další 3 minuty.
7.
Nakonec dochutíme sójovou omáčkou a limetkovou šťávou, přidáme hrášek a necháme ještě minutku vařit.
8.
Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou, bylinkami a chilli papričkami.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 15 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 38 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
461.95 kcal |
Protein |
15.92 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
31.62 g
10.29 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.80 g
21.61 g
|
Reklama
Reklama