Thajská krevetová polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve připravíme vývar z krevet. Na oleji osmahněte cibuli, přidejte krevety, osolte, chvíli poduste pod pokličkou, přidejte vroucí vodu a vařte asi 20 minut.
2.
Nakrájený lilek dejte do studené vody, přikryjte pokličkou a počkejte, až se začne vařit. Poté vařte ještě další dvě minuty a zceďte.
3.
Kostičky tofu osmahněte na oleji dozlatova. Tofu dejte stranou na ubrousek.
4.
Na pánvi osmahněte cibuli. Přidejte rajčata, osolte a duste pod pokličkou doměkka. Přidejte vařený lilek a smažené tofu. Pod pokličkou duste dalších 10 minut.
5.
Do hotového vývaru nalijte kokosové mléko, přidejte citronovou trávu, chilli papričku, zázvor, med, prolisovaný česnek, rybí omáčku, vymačkanou šťávu z limetky a žampióny. Vařte přibližně 5 minut.
6.
Přimíchejte směs lilku a tofu, opět přiveďte k varu. Ochutnejte a případně dosolte. Povařte další dvě minuty, přidejte nasekaný koriandr a jarní cibulku. Poté odstavte a podávejte.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Snuttig&Nici |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 43 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
216.50 kcal |
Protein |
16.46 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.45 g
8.69 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.19 g
6.05 g
|
Reklama
Reklama