Banánové prsty
- Přidat foto
-
Reklama
Dezert, kterému nelze odolat a který okamžitě zmizí z talířků. Nejlépe chutná dobře vychlazený na druhý den.
Reklama
Ingredience
Krém
Na polevu
Postup přípravy
1.
Do hrnce se širokým dnem dáme vařit vodu. Přidáme špetku soli a máslo. Pomalu přivedeme k varu, necháme máslo rozpustit.
2.
Přisypáváme mouku a rychle mícháme, směs musí být hladká. Po chvíli se nám vytvoří kompaktní hmota, která se bude odpalovat ode dna. Za stálého mícháme odpalujeme asi 5 minut.
3.
Dáme do mísy a necháme zchladnout.
4.
Mezitím připravíme krém. Uvaříme pudink s vanilkovým a krystalovým cukrem. Necháme vychladnout.
5.
Připravíme do mísy máslo a necháme změknout. K máslu přidáme moučkový cukr. Počkáme.
6.
Do vychladlého těsta zapracujeme vejce, ale jednotlivě. Velmi pečlivě zapracujte každé vejce.
7.
Připravte si plechy s pečícím papírem a na plech stříkejte cukrářským sáčkem cikcak jednotlivé prsty, tyčinky. Mělo by se vám vejít 5 na šířku plechu.
8.
Dejte péct oba plechy na horkovzduch na 180 stupňů na 25 minut.
9.
Mezitím dokončete krém. Vychladlý pudink vešlehejte do másla s cukrem a dejte do lednice.
10.
Hotové prsy nechte mírně vychladnout, rozkrojte a naplňte krémem. Ozdobte rozpuštěnou čokoládou a dejte do lednice do druhého dne.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 35 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 25 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
151.76 kcal |
Protein |
2.24 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.15 g
7.47 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.46 g
6.23 g
|
Reklama
Reklama