Banánové prsty

Dezert, kterému nelze odolat a který okamžitě zmizí z talířků. Nejlépe chutná dobře vychlazený na druhý den.

Reklama

Ingredience

Krém

Na polevu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do hrnce se širokým dnem dáme vařit vodu. Přidáme špetku soli a máslo. Pomalu přivedeme k varu, necháme máslo rozpustit.
2.
Přisypáváme mouku a rychle mícháme, směs musí být hladká. Po chvíli se nám vytvoří kompaktní hmota, která se bude odpalovat ode dna. Za stálého mícháme odpalujeme asi 5 minut.
3.
Dáme do mísy a necháme zchladnout.
4.
Mezitím připravíme krém. Uvaříme pudink s vanilkovým a krystalovým cukrem. Necháme vychladnout.
5.
Připravíme do mísy máslo a necháme změknout. K máslu přidáme moučkový cukr. Počkáme.
6.
Do vychladlého těsta zapracujeme vejce, ale jednotlivě. Velmi pečlivě zapracujte každé vejce.
7.
Připravte si plechy s pečícím papírem a na plech stříkejte cukrářským sáčkem cikcak jednotlivé prsty, tyčinky. Mělo by se vám vejít 5 na šířku plechu.
8.
Dejte péct oba plechy na horkovzduch na 180 stupňů na 25 minut.
9.
Mezitím dokončete krém. Vychladlý pudink vešlehejte do másla s cukrem a dejte do lednice.
10.
Hotové prsy nechte mírně vychladnout, rozkrojte a naplňte krémem. Ozdobte rozpuštěnou čokoládou a dejte do lednice do druhého dne.

Od: Iva V, 1.2.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
35 min vaření
2 hod celkem
Množství: 25 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
151.76 kcal
Protein
2.24 g
Sacharidy
z toho cukr
12.15 g
7.47 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.46 g
6.23 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama