Králík na špeku a česneku
- Přidat foto
-
Reklama
Recept našich babiček a výborná pochoutka. Tradiční pečený králík s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Králíka opláchneme a připravíme si velký uzavíratelný pekáč. Do misky dáme olej, přidáme sůl, kmíny a prolisovaný česnek.
2.
Králíka důkladně potřeme směsí zevnitř i zvenčí.
3.
Nakrájíme slaninu na kostičky. 1 – 2 hrsti kostiček dáme dovnitř, zbytek rozprostřeme na králíka a okolo.
4.
Podlijeme vývarem a dáme péct na 150 stupňů na 2,5 hodiny.
5.
Poté odklopíme, zvýšíme teplotu nebo přepneme na gril a dopečeme dozlatova.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 3 hod vaření 3 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 129 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
908.10 kcal |
Protein |
84.92 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.14 g
0.09 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
62.78 g
19.25 g
|
Reklama
Reklama