Mletý řízek s bramborem a domácí tatarskou omáčkou
- Přidat foto
-
Reklama
Mletý řízek je oblíbený rychlý pokrm. Ráda ho vařím nejen pro svou výbornou chuť, ale i pro snadnou přípravu.
Reklama
Ingredience
Mletý řízek
Tatarská omáčka
Dále
Postup přípravy
1.
Mleté maso si smícháme s hořčicí, vejcem, cibulkou na kostičky, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme odležet.
2.
Brambory si dobře očistíme, kdo chce oloupe, já je nechávám ve slupce. Zalijeme vodou a dáme vařit. Po uvaření scedíme a brambory ve slupce osolíme.
3.
Připravíme si tatarskou omáčku. Olej, vejce, hořčici, cukr, ocet si vložíme do vyšší nádoby. Suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu a mixujeme ponorným mixérem asi 2 minuty. Do zhoustnutí.
4.
Poté přendáme do misky, přidáme na drobno nakrájené okurky, cibulku, sůl, pepř a worcestrovou omáčku. Promícháme a dáme vychladit.
5.
Z mletého masa si vytvarujeme menší řízky a vkládáme na pánev do rozehřátého oleje. Opečeme z obou stran do zlatova.
6.
Řízky podáváme s bramborem ve slupce, doplněné o domácí tatarskou omáčku a můžeme ozdobit jarní cibulkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 30 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
870.59 kcal |
Protein |
22.15 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
30.06 g
4.13 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
72.59 g
14.05 g
|
Reklama
Reklama