Holandský řízek
- Přidat foto
-
Reklama
Šťavnatý řízek s lahodnou chutí sýru vám přijde k chuti v každém ročním období, při každé příležitosti, a dokonce i za studena.
Reklama
Ingredience
Na trojobal
Postup přípravy
1.
Namleté maso vložíme do mísy a zalijeme jej mlékem. Poté směs promícháme, pořádně uhladíme, přikryjeme a necháme přes noc odležet v lednici.
2.
Následující den přebytečné mléko scedíme. K masu přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, vejce, pepř a sůl. Vše promícháme a necháme chvíli odpočinout, aby se chutě spojily.
3.
Nyní si připravíme trojobal. Do jedné misky nasypeme hladkou mouku, do druhé vyklepneme 2 vejce, přidáme 3 lžíce mléka a vidličkou je prošleháme. Do třetí misky nasypeme strouhanku.
4.
Z masové směsi tvarujeme karbanátky. Směs je měkká a mazlavá, proto nám tvarování půjde nejlépe, když si připravíme misku s vodou a před tvarováním si vždy ruce namočíme.
5.
Nakonec obalíme připravené karbanátky v trojobalu. Nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
6.
Holandské řízky smažíme v rozpáleném oleji na pánvi do zlatova, přibližně 8 minut z každé strany. Podáváme je s bramborovou kaší nebo s vařeným bramborem a kyselou okurkou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
35 min příprava 15 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 48 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,211.64 kcal |
Protein |
34.63 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
3.66 g
1.16 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
116.55 g
46.11 g
|
Reklama
Reklama