Soukenický řízek
- Přidat foto
-
Reklama
Šťavnatý a měkký soukenický řízek vám zachutná k obědu s bramborovou přílohou nebo po studenu jako svačinka na cesty. S kyselým okurkem nebo kyselejším zelným salátem je výtečný.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Mleté maso dáme do velké mísy, přidáme sůl a koření. (Pozor na směsi grilovacího koření, některé bývají s vysokým obsahem soli). Promícháme s vejci. Směs dáme na 1 hodinu do lednice.
2.
Připravíme si trojobal. Ze směsi tvarujeme řízky, silné asi 1,5 až 2 cm. Řízky obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
3.
Rozehřejeme sádlo a dáme smažit. Smažíme z obou stran na střední teplotu do zezlátnutí.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
434.77 kcal |
Protein |
17.28 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.58 g
0.35 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
39.17 g
11.82 g
|
Reklama
Reklama