Bramborový salát s hlívovými řízky
- Přidat foto
-
Reklama
Bramborový salát bez majonézy a řízky bez masa? I Vánoce se dají slavit tradičně a v rostlinné variantě.
Reklama
Ingredience
Na salát
-
- nebo
Na hlívu
-
- nebo
Postup přípravy
1.
Hlívu si nakládám den předem a salát také tvořím den před Vánoci.
2.
Dáme vařit brambory ve slupce. Poté se vrhneme na naložení hlívy.
3.
Hlívu si nakrájíme na menší i větší kousky. Rozdělíme na dvě části.
4.
První část hlívy naložíme s olejem (stačí pokapat), osolíme a přidáme rozmarýn (pokud možno čerstvý, ale postačí i sušený). Druhou část naložíme do bílého sójového jogurtu, rozmíchaného s vodou, bazalkou a sušeným česnekem. Dáme odpočívat do ledničky.
5.
Pak můžeme pracovat na salátu. Až se brambory uvaří, scedíme je a necháme chladnout.
6.
Oloupeme si cibuli a nakrájíme na drobno, přecedíme si zeleninu, nakrájíme okurky. (Rozděluji si do dvou misek, aby se lépe míchalo.)
7.
Oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky. Rozdělujeme do dvou misek.
8.
Osolíme a opepříme, přidáme tak 2 až 3 lžíce octu (záleží jak máte rádi salát kyselý) a nakonec dáme sojanézu (na to množství jsem dala dvě a půl sklenice sojanézy.) Dáme chladnout do ledničky, aby se hezky uležel.
9.
Hlívu obalíme jen v 2 obalu na Štědrý den. V hrašce, kterou připravíme podle návodu, ale přidáme více vody (když je hraška řidší, lépe se obaluje) a v kukuřičné mouce (tu namícháme i s hraškou).
10.
Poté necháme cca hodinu odpočinout (lépe se pak smaží) a až pak osmažíme.
11.
Krásné a pohodové svátky všem!
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 61 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
909.64 kcal |
Protein |
28.29 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
130.40 g
18.22 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
26.04 g
2.95 g
|
Reklama
Reklama