Krůtí řízek v panko strouhance
- Přidat foto
-
Reklama
Krůtí řízek v panko strouhance je o něco zajímavější variantou klasického řízku. Je o něco křupavější a lépe se z něj odsává přebytečný tuk.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Maso si očistíme a naporcujeme na jednotlivé porce, které si potom zakryjeme potravinářskou fólií a rozklepeme je paličkou na 1 cm vysoké plátky. Důležité je, aby byl každý plátek všude stejně vysoký, na tvaru tolik nezáleží.
2.
Připravené plátky si nasolíme a zakapeme citronovou šťávou.
3.
Postupně je obalíme v mouce, prošlehaných vejcích a panko strouhance.
4.
(Příprava panko strouhanky: Strouhanku si připravíme předem tak, že toustový chleba zbavíme kůrky a vložíme ho do mixéru nebo sekáčku na maso. Mixujeme po troškách, aby nebyl úplně jemný – naopak, měl by být drobně vločkový. Vločky chleba rozprostřeme v tenké vrstvě na plech s pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 140°C. Sušíme cca 3 minuty a strouhanku promícháme. Pečeme další 3 minuty a hlídáme a promícháváme. Strouhanka musí zůstat bílá, ale musí být suchá. Plech vytáhneme a necháme zcela vychladnout.)
5.
V hlubší pánvi si rozehřejeme alespoň 2cm vrstvu oleje a osmažíme v něm postupně obalené krůtí plátky dozlatova a dokřupava. Na vyšším středním stupni to trvá zhruba 5 minut z každé strany.
6.
Smažené řízky skládáme na papírové utěrky, které odsají přebytečný tuk.
7.
Podáváme s libovolnou přílohou, například s bramborovou kaší a zeleninovým salátkem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 10 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
877.45 kcal |
Protein |
58.27 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
106.92 g
0.98 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.75 g
2.83 g
|
Reklama
Reklama