Pikantní kuřecí řízečky v panko strouhance
- Přidat foto
-
Reklama
Tyto křupavé a aromatické řízečky jsou ideální volbou pro milovníky pikantního jídla. Panko strouhanka, kterou používáme jako obal kuřecího masa, dodává pokrmu neodolatelnou křupavost. Tento recept je rychlý, snadno připravitelný a skvělý jako hlavní chod nebo jako pochoutka na různé společenské příležitosti.
Reklama
Ingredience
Na panko strouhanku
Postup přípravy
1.
Strouhanku si připravíme předem tak, že toustový chleba zbavíme kůrky a vložíme ho do mixéru nebo sekáčku na maso. Mixujeme po troškách, aby nebyl úplně jemný – naopak, měl by být drobně vločkový.
2.
Vločky chleba rozprostřeme v tenké vrstvě na plech s pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 140°C. Sušíme cca 3 minuty a strouhanku promícháme.
3.
Pečeme další 3 minuty a hlídáme a promícháváme. Strouhanka musí zůstat bílá, ale musí být suchá. Plech vytáhneme a necháme zcela vychladnout.
4.
Každé prso rozkrojíme na dva tenké řízky, osolíme a naložíme na dvě hodiny do smetany smíchané s hořčicí, pepřem a chilli. Poté je obalíme klasicky v mouce, vejcích a panko strouhance.
5.
Smažíme na rozehřátém sádle dozlatova z obou stran. Hotové odkládáme na papírový ubrousek.
6.
Podáváme s bramborovou kaší či jinou libovolnou přílohou, nebo také bez přílohy jako chuťovku. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 44 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
929.48 kcal |
Protein |
61.66 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
130.31 g
3.99 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.77 g
5.13 g
|
Reklama
Reklama