Pikantní kuřecí řízečky v panko strouhance

Tyto křupavé a aromatické řízečky jsou ideální volbou pro milovníky pikantního jídla. Panko strouhanka, kterou používáme jako obal kuřecího masa, dodává pokrmu neodolatelnou křupavost. Tento recept je rychlý, snadno připravitelný a skvělý jako hlavní chod nebo jako pochoutka na různé společenské příležitosti.

Reklama

Ingredience

Na panko strouhanku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Strouhanku si připravíme předem tak, že toustový chleba zbavíme kůrky a vložíme ho do mixéru nebo sekáčku na maso. Mixujeme po troškách, aby nebyl úplně jemný – naopak, měl by být drobně vločkový.
2.
Vločky chleba rozprostřeme v tenké vrstvě na plech s pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 140°C. Sušíme cca 3 minuty a strouhanku promícháme.
3.
Pečeme další 3 minuty a hlídáme a promícháváme. Strouhanka musí zůstat bílá, ale musí být suchá. Plech vytáhneme a necháme zcela vychladnout.
4.
Každé prso rozkrojíme na dva tenké řízky, osolíme a naložíme na dvě hodiny do smetany smíchané s hořčicí, pepřem a chilli. Poté je obalíme klasicky v mouce, vejcích a panko strouhance.
5.
Smažíme na rozehřátém sádle dozlatova z obou stran. Hotové odkládáme na papírový ubrousek.
6.
Podáváme s bramborovou kaší či jinou libovolnou přílohou, nebo také bez přílohy jako chuťovku. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 26.6.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 44 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
929.48 kcal
Protein
61.66 g
Sacharidy
z toho cukr
130.31 g
3.99 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.77 g
5.13 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama