Kuřecí řízky předem naložené v acidofilním mléce
- Přidat foto
-
Reklama
Možná může znít název podivně... řízek a kyselé mléko, ale věřte, že hotový kousek masíčka je vynikající.
Reklama
Ingredience
příloha
domácí tatarská omáčka
Postup přípravy
1.
Den předem si očistíme kuřecí prsa. Netřeba řízky naklepávat, pouze seříznout a sjednotit tak jejich velikost/tloušťku.
2.
Acidofilní mléko smícháme se solí, pepřem, majoránkou, sušenou petrželkou a prolisovaným česnekem.
3.
Maso naložíme do takto připravené marinády do druhého dne.
4.
Marinované maso obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji. Po osmažení je pokládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
5.
Hotové řízky podáváme s vařeným bramborem a domácí tatarkou. Jsou úžasně křehounké.
6.
Domácí tatarská omáčka: Do misky vyklepneme vejce. Přidáme ostatní suroviny kromě oleje, tyčovým mixérem mixujeme a přikapáváme olej až do té doby, než nám vznikne požadovaná konzistence tatarské omáčky.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 29 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
256.73 kcal |
Protein |
37.74 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.04 g
2.59 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.82 g
2.49 g
|
Reklama
Reklama