Smažená hlíva v pikantním těstíčku s vařenými brambory
- Přidat foto
-
Reklama
Hlíva ústřičná je velmi známá pro své účinky na naše zdraví. Výborná je v polévce, s těstovinami, ale nejlepší je smažená s brambory a domácí tatarskou omáčkou. Hlíva je obalená v pikantním těstíčku, což ji dodává skvělou chuť.
Reklama
Ingredience
Těstíčko na obalení
Postup přípravy
1.
Hlívu si opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout.
2.
V misce si smícháme suroviny na těstíčko.
3.
Hlívu obalujeme v těstíčku, ve strouhance a vkládáme na pánev do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran do zlatova.
4.
Brambory si dobře opláchneme, nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, osolíme a dáme vařit. Po změknutí scedíme.
5.
Usmaženou hlívu servírujeme společně s brambory, zeleninou a tatarskou omáčkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 30 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 33 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
608.70 kcal |
Protein |
21.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
91.44 g
10.37 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.78 g
3.81 g
|
Reklama
Reklama