Vaječný řízek s bramborovou kaší
- Přidat foto
-
Reklama
Vaječný řízek je ideální pro rychlou a levnou večeři. Pokud máte na tento pokrm domácí vejce, o to lepší ještě bude jeho chuť.
Reklama
Ingredience
Bramborová kaše
Postup přípravy
1.
Rozpálíme si na pánvi sádlo a posypeme pánev strouhankou. Na strouhanku rozklepneme vejce, osolíme a opepříme. Vejce posypeme i z vrchní strany strouhankou.
2.
Necháme pořádně opéct ze spodní strany a poté otočíme. Takhle opečeme i z druhé strany a máme hotový vaječný řízek.
3.
Z uvařených brambor slijeme vodu, přidáme máslo a rozmačkáme na bramborovou kaši, přilijeme horké mléko a vyšleháme na kaši. Kaši případně dosolíme.
4.
Na talíř nandáme kaši a řízek, dozdobíme třeba kyselou okurkou a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 21 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,194.22 kcal |
Protein |
37.25 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
144.08 g
15.52 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
46.13 g
17.67 g
|
Reklama
Reklama