Vepřový řízek
- Přidat foto
-
Reklama
Vepřový řízek je klasické jídlo, které potěší milovníky smaženého a šťavnatého masa. Jeho příprava je relativně jednoduchá, ale výsledek je skvělý - chutný, křupavý a plný aroma.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Řízky si připravíme tak, že každý řízek položíme na pracovní plochu a lehce je naklepeme kuchyňským kladívkem. Tím řízky ztenčíme a zjemníme.
2.
Připravíme si tři misky. V jedné smícháme hladkou mouku s trochou soli a pepře. Ve druhé rozmícháme vejce. Do třetí misky si připravíme strouhanku.
3.
Každý řízek nejprve obalíme v mouce, následně ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Ujistíme se, že řízek je rovnoměrně obalený po celé ploše.
4.
Na pánvi si rozehřejeme máslo. Přidáme obalené řízky a smažíme je z obou stran dozlatova. Můžeme použít středně vysokou teplotu, aby se řízky správně zatáhly a byly křupavé.
5.
Jakmile jsou řízky zlatavé a propečené, přeneseme je na talíř s kuchyňským papírem, aby se zbavily přebytečného tuku.
6.
Jako příloha jsou k řízkům nejvhodnější brambory v jakékoliv formě – pečené, vařené, šťouchané, bramborová kaše či hranolky. Navíc k nim lze přikusovat například kyselou okurku nebo ovocný kompot. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 15 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 37 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
378.31 kcal |
Protein |
41.86 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.86 g
0.23 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.21 g
10.38 g
|
Reklama
Reklama