Pečené obrácené řízky z kýty

Výborné a šťavnaté řízky obalované obráceným způsobem. Nejrychleji se připravují na dvou pánvích současně, následně je dopékejte ve velkém pekáči v troubě. Nejlépe chutnají s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plátky masa důkladně naklepeme nebo propícháme (určeným nástrojem). Osolíme a opepříme z obou stran. Necháme chvíli stranou.
2.
Mezitím si připravíme do talíře strouhanku. V jiném talíři rozšleháme vejce s grilovacím kořením. Do vejce můžeme ještě přidat sůl a pepř.
3.
Rozehřejeme dvě pánve a dáme na ně sádlo.
4.
Plátky masa důkladně přitlačíme do strouhanky. Poté obalujeme v rozšlehaném vejci a dáváme na pánev.
5.
Restujeme z každé strany 5 minut. Připravíme si velký pekáč, plátky masa dáme i s výpekem do pekáče.
6.
Podlijeme minimálním množstvím vody a dáme péct na 180 °C pod poklici. Pečeme 40 minut.

Od: Iva V, 13.12.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
50 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 30 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
311.53 kcal
Protein
36.02 g
Sacharidy
z toho cukr
5.38 g
0.57 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.84 g
5.24 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama