Neostrý bramborový salát
- Přidat foto
-
Reklama
O vánočním čase si užíváme pohodu, ale také nejrůznější dobroty. Jednou z nich je zcela jistě bramborový salát. Patří nejen ke kaprovi na štědrovečerní večeři, ale také k řízkům na druhý den.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory dáme uvařit ve slupce. Brambory musejí být zcela ponořené. Vaří se asi 40 minut. Nechají se vychladnout. Poté oloupeme slupku. Vejce uvaříme natvrdo.
2.
Mrkev a petržel očistíme a dáme vařit doměkka.
3.
Přes mřížku prolisujeme do velké mísy. Osolíme. Vejce prolisujeme k bramborům. Okurky nakrájíme na malé kostičky. Z kunovjanky vylejeme nálev. Okurky a kunovjanku přimícháme k bramborům. Zalejeme nálevem z okurků.
4.
Přimícháme hrášek a kukuřici, obojí bez nálevu. Nakrájíme mrkev a petržel na malé kousky. Vše dobře promícháme.
5.
V jiné míse smícháme majonézu, hořčici a jogurt. Dobře promícháme a přimícháme k salátu. Necháme v lednici přes noc.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 17 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
297.95 kcal |
Protein |
9.38 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
34.24 g
7.70 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.89 g
2.76 g
|
Reklama
Reklama