Vídeňský bramborový salát
- Přidat foto
-
Reklama
Vídeňský bramborový salát připravíte snadno, přesto má vynikající chuť. Je to skvělá alternativa k těžkým majonézovým salátům. Tento salát se u nás připravuje během roku na velké rodinné oslavy.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory uvaříme ve slupce, je třeba zakoupit salátové brambory. Mezitím si ohřejeme hovězí vývar. Obojí musí být při přípravě teplé, nejlépe horké.
2.
Z brambor vylijeme přebytečnou vodu. Brambory oloupeme co nejrychleji aby zůstaly teplé a nakrájíme na plátky. Jeden velký brambor nastrouháme najemno a zamícháme do vývaru. Přidáme sůl a pepř. Nakrájené brambory dáváme do horkého vývaru.
3.
Přidáme olej, ocet a lák z okurek. Opatrně promícháme. Mícháme, dokud nevznikne krémová konzistence.
4.
Necháme vychladnout. Do vychladnutého salátu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené okurky. Promícháme.
5.
Dáme vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod vaření 2 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
226.70 kcal |
Protein |
4.80 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
32.04 g
2.48 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.25 g
1.06 g
|
Reklama
Reklama