Jednoduchý bramborový salát
- Přidat foto
-
Reklama
Když jsem poprvé ochutnala vídeňský bramborový salát, zamilovala jsem se do lehkosti a nakyslé chuti. Musela jsem si ale vybírat kousky cibule. Recept jsem si upravila a vznikla variace vídeňského bramborového salátu, kterou mají u nás všichni rádi.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky ještě teplé. V misce dobře osolíme a promícháme. Použijeme asi 2 lžičky soli, ale je to podle velikosti brambor.
2.
Nakrájíme sterilované okurky na velmi drobné kostičky, přimícháme do brambor.
3.
Uvaříme nálev. Svaříme vývar s lákem z okurek, ochutíme hořčicí, cukrem a podle chuti přidáme i sůl. Nálev necháme jen probublat.
4.
Po vychladnutím jím zaléváme brambory s okurkami a promícháme. Nemusíme použít celý, postupně přiléváme, aby brambory neplavaly. Necháme vychladit a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 19 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
528.93 kcal |
Protein |
14.26 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
103.04 g
8.69 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.55 g
0.25 g
|
Reklama
Reklama