Hovězí guláš pro rodinnou oslavu

Velká rodinná oslava se neobejde bez dobroty pro všechny. U nás připravujeme tradiční hovězí guláš ve velkém hrnci. Chutná výborně a příprava jídla pro tolik strávníků je díky němu poměrně snadná.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli nakrájíme na kostičky dáme do velkého hrnce na rozehřáté sádlo. Orestujeme dozlatova, přidáme rajčatový protlak, sladkou papriku. Promícháme s cibulí.
2.
Přidáme kostky hovězího masa. Promícháme a mírně orestujeme ve vlastní šťávě. Za stálého míchání restujeme asi 5 až 10 minut.
3.
Ve vedlejším hrnci o velkém objemu rozpustíme kostky bujonu v 5 litrech vody. Povaříme.
4.
Vývar budeme postupně přidávat k masu. Vždy po 2-3 naběračkách.
5.
Po prvním zalití vývarem dusíme asi 20 minut. Přivedeme k varu, dáme pepř, kmín, sůl, majoránku. Dusíme asi 2 hodiny.
6.
Pořád přiléváme vývar, aby bylo maso celé zalité.
7.
Dusíme maso doměkka. Přidáme celé množství bujónu. Vmíchám hotovou jíšku a zavařím do zhoustnutí.
8.
Nakonec přidáme prolisovaný česnek a maďarskou pastu.
9.
Podáváme s knedlíky nebo chlebem. Kdo má rád pikantnější, může přidat cibuli nakrájenou na kolečka.

Od: Iva V, 30.4.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
2 hod 15 min vaření
2 hod 30 min celkem
Množství: 25 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
305.17 kcal
Protein
18.27 g
Sacharidy
z toho cukr
8.67 g
2.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.75 g
11.82 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama