Hovězí guláš pro rodinnou oslavu
- Přidat foto
-
Reklama
Velká rodinná oslava se neobejde bez dobroty pro všechny. U nás připravujeme tradiční hovězí guláš ve velkém hrnci. Chutná výborně a příprava jídla pro tolik strávníků je díky němu poměrně snadná.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cibuli nakrájíme na kostičky dáme do velkého hrnce na rozehřáté sádlo. Orestujeme dozlatova, přidáme rajčatový protlak, sladkou papriku. Promícháme s cibulí.
2.
Přidáme kostky hovězího masa. Promícháme a mírně orestujeme ve vlastní šťávě. Za stálého míchání restujeme asi 5 až 10 minut.
3.
Ve vedlejším hrnci o velkém objemu rozpustíme kostky bujonu v 5 litrech vody. Povaříme.
4.
Vývar budeme postupně přidávat k masu. Vždy po 2-3 naběračkách.
5.
Po prvním zalití vývarem dusíme asi 20 minut. Přivedeme k varu, dáme pepř, kmín, sůl, majoránku. Dusíme asi 2 hodiny.
6.
Pořád přiléváme vývar, aby bylo maso celé zalité.
7.
Dusíme maso doměkka. Přidáme celé množství bujónu. Vmíchám hotovou jíšku a zavařím do zhoustnutí.
8.
Nakonec přidáme prolisovaný česnek a maďarskou pastu.
9.
Podáváme s knedlíky nebo chlebem. Kdo má rád pikantnější, může přidat cibuli nakrájenou na kolečka.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 2 hod 15 min vaření 2 hod 30 min celkem |
Množství: | 25 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 21 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
305.17 kcal |
Protein |
18.27 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.67 g
2.18 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.75 g
11.82 g
|
Reklama
Reklama