Mazanec z tvarohového těsta
- Přidat foto
-
Reklama
Netroufáte si na kynuté těsto? Vyzkoušejte mazanec z tvarohového těsta bez kynutí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V míse si utřeme tvaroh, změklé máslo, oba cukry a vejce.
2.
Do směsi si prosijeme mouku s kypřicím práškem a solí, přidáme rozinky, které jsme si předem namočili do rumu, kandované ovoce a mléko.
3.
Vařečkou si vypracujeme tužší těsto. Vytvarujeme jeden velký bochánek nebo dva menší.
4.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
5.
Bochánek přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme plátky mandlí a vložíme do trouby. Pečeme 10 minut na 200 stupňů, pak ztlumíme teplotu na 160 stupňů a dopečeme dozlatova.
6.
Ke konci pečení přikryjeme bochánek kouskem alobalu, aby se nespálil povrch, než se propeče uprostřed. Zda je propečený, vyzkoušíme propíchnutím špejlí, nesmí zůstat ulepená od těsta.
7.
Mazanec necháme vychladnout a pocukrujeme.
8.
Tvarohový mazanec se nedoporučuje před pečením nařezávat do kříže, může se rozjet (jako mně :) ).
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
240.25 kcal |
Protein |
5.30 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.99 g
16.54 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.67 g
4.51 g
|
Reklama
Reklama