Sirup z bezových květů

Sirup z bezových květů je u nás velmi oblíbeným nápojem hlavně v létě. Právě rozkvétají první květy, tak už děláme zásoby sirupu na léto. Nejvíce osvěží, když sirup smícháme s perlivou vodou a vytvoříme tak skvělou limonádu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bezové květy otřepeme od různé havěti a pokud je potřeba opláchneme. Pozor, ať nesmyjeme pyl, který je pro sirup velmi důležitý.
2.
Připravené květy dáme do hrnce, přidáme kolečka citrónu, který jsme pořádně vydrhli, vsypeme kyselinu citrónovou a zalijeme chladnou převařenou vodou. Přikryjeme utěrkou a necháme stát v kuchyni 24 hodin.
3.
Druhý den přecedíme přes plátno do hrnce, aby nám zůstala čistá šťáva. Šťávu dáme na plotnu na mírný oheň a vsypeme cukr. Pomalu zahříváme asi 20 minut dokud se cukr nerozpustí.
4.
Po rozpuštění cukru vypneme plotnu a máme hotový sirup. Ten si přelijeme do čistých skleněných lahví a uchováváme v lednici.

Od: Petuler, 26.5.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 100 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
85.38 kcal
Protein
0.01 g
Sacharidy
z toho cukr
22.05 g
21.98 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.00 g
0.00 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama