Sirup z bezových květů
- Přidat foto
-
Reklama
Sirup z bezových květů je u nás velmi oblíbeným nápojem hlavně v létě. Právě rozkvétají první květy, tak už děláme zásoby sirupu na léto. Nejvíce osvěží, když sirup smícháme s perlivou vodou a vytvoříme tak skvělou limonádu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Bezové květy otřepeme od různé havěti a pokud je potřeba opláchneme. Pozor, ať nesmyjeme pyl, který je pro sirup velmi důležitý.
2.
Připravené květy dáme do hrnce, přidáme kolečka citrónu, který jsme pořádně vydrhli, vsypeme kyselinu citrónovou a zalijeme chladnou převařenou vodou. Přikryjeme utěrkou a necháme stát v kuchyni 24 hodin.
3.
Druhý den přecedíme přes plátno do hrnce, aby nám zůstala čistá šťáva. Šťávu dáme na plotnu na mírný oheň a vsypeme cukr. Pomalu zahříváme asi 20 minut dokud se cukr nerozpustí.
4.
Po rozpuštění cukru vypneme plotnu a máme hotový sirup. Ten si přelijeme do čistých skleněných lahví a uchováváme v lednici.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 100 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
85.38 kcal |
Protein |
0.01 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
22.05 g
21.98 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.00 g
0.00 g
|
Reklama
Reklama