Sirup z bezinek
- Přidat foto
-
Reklama
Plody bezu černého právě dozrávají, tak si jich taky pár natrhejte. Jen nezapomeňte, že v syrovém stavu jsou jedovaté. Musí se proto vždy převařit! Pak už je jejich konzumace bezpečná. Vyrábět z nich můžete šťávu, povidla nebo třeba sirup podle tohoto receptu. Když ho zavaříte, vydrží vám ve spíži až do jara.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Bez nejprve oberte a zbavte ho zelených nebo oschlých kuliček. Pak kuličky umyjte a vložte je do většího hrnce. Pořádně je rozmačkejte nebo podrťte, ať pustí šťávu. Přisypte cukr, kyselinu a vlijte vodu. Vše promíchejte a dejte vařit. Poté, co směs začne vřít, vařte ještě 15 minut.
2.
Tekutinu sceďte přes jemné sítko a bezinkovou šťávu dejte znovu do hrnce. Do teplé tekutiny přidejte lžíce medu a směs promíchejte. Vařte dalších 15 minut a pak odstavte. To už by měla mít tekutina hustší sirupovou konzistenci.
3.
Hotový sirup plňte do sterilovaných sklenic a lahví a dobře zavíčkujte. A je hotovo! Chuť bezinkového sirupu je trošku trpká, ale moc dobrá.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 40 × porce |
Autor: | Barbora |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
85.38 kcal |
Protein |
0.01 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
22.15 g
22.12 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.00 g
0.00 g
|
Reklama
Reklama