Panna cotta

Panna cotta je oblíbený italský dezert ze smetany a želatiny. Zkuste si ji připravit doma. Dozdobit ji můžete libovolným ovocem nebo ovocným přelivem podle fantazie.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plátky želatiny dejte do studené vody a nechte nabobtnat.
2.
Z vanilkového lusku vyškrábněte semínka a spolu se smetanou, mlékem a cukrem dejte do hrnce. Přidejte také obě půlky vanilkového lusku.
3.
Pomalu zahřejte na nižší plamen, ale nevařte.
4.
Vypněte sporák, vyndejte půlky vanilkového lusku.
5.
Želatinu slijte a vyždímejte. Přidejte ke smetaně a míchejte, dokud se nerozpustí, dále ale už nevařte.
6.
Nalijte do formiček a nechte vychladnout. Poté nechte ještě minimálně 4 hodiny v lednici. Klidně ji můžete připravit den předem.
7.
Vyklopte na talířky, ozdobte ovocem dle fantazie.

Od: BunTom, 18.7.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
10 min vaření
4 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
340.95 kcal
Protein
4.73 g
Sacharidy
z toho cukr
19.63 g
19.66 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.06 g
17.73 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama