Panna cotta
- Přidat foto
-
Reklama
Panna cotta je oblíbený italský dezert ze smetany a želatiny. Zkuste si ji připravit doma. Dozdobit ji můžete libovolným ovocem nebo ovocným přelivem podle fantazie.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Plátky želatiny dejte do studené vody a nechte nabobtnat.
2.
Z vanilkového lusku vyškrábněte semínka a spolu se smetanou, mlékem a cukrem dejte do hrnce. Přidejte také obě půlky vanilkového lusku.
3.
Pomalu zahřejte na nižší plamen, ale nevařte.
4.
Vypněte sporák, vyndejte půlky vanilkového lusku.
5.
Želatinu slijte a vyždímejte. Přidejte ke smetaně a míchejte, dokud se nerozpustí, dále ale už nevařte.
6.
Nalijte do formiček a nechte vychladnout. Poté nechte ještě minimálně 4 hodiny v lednici. Klidně ji můžete připravit den předem.
7.
Vyklopte na talířky, ozdobte ovocem dle fantazie.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 10 min vaření 4 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 27 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
340.95 kcal |
Protein |
4.73 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.63 g
19.66 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.06 g
17.73 g
|
Reklama
Reklama