Panna cotta z řeckého jogurtu
- Přidat foto
-
Reklama
Panna cotta je původem italský dezert. V češtině znamená vařená smetana. Je to v podstatě pouze svařená smetana s cukrem a želatinou. Vzniklý krém se vlije do formiček a nechá ztuhnout.
V tomto receptu je smetana nahrazena řeckým jogurtem. Obsahuje tedy méně tuku a více bílkovin, zároveň také dobře chutná.
Džus můžete zvolit podle své chuti, osobně mám odzkoušený hruškový a ananasový.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Smíchejte džus a želatinu podle návodu. Pokud máte klasickou práškovou želatinu, rozmíchejte ji v malém množství vody a zahřejte, dokud se nerozpustí. Voda se nesmí vařit, nebo želatina neztuhne. Poté ji nalijte do džusu a promíchejte.
2.
Přilijte džus do řeckého jogurtu a promíchejte. Nalijte do formiček na puding nebo muffiny, které vymažete troškou oleje.
3.
Před podáváním nechte nejméně 4 hodiny ztuhnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 4 hod 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
98.57 kcal |
Protein |
8.73 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.27 g
7.28 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.83 g
1.84 g
|
Reklama
Reklama