Hruškový kompot s citronem
- Přidat foto
-
Reklama
Kompoty jsou ideálním způsobem, jak zakonzervovat ovoce, které nestihneme sníst. Nyní přichází sezóna hrušek a kompot z nich patří k opravdovým lahůdkám. Připravte si ho doma.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na půlky nebo na kousky.
2.
V hrnci dáme vařit vodu. Jakmile začne voda vřít, vložíme do ní hrušky, minutku povaříme a vytáhneme z hrnce ven. Ovoce tak pěkně změkne.
3.
Do teplé vody přidáme koření, cukr, citronovou šťávu a jeho kůru (pouze žlutá část, citrusy nesmí být chemicky ošetřeny) a vaříme asi 20 minut.
4.
Do zavařovací sklenice dáme hrušky a zalijeme je cukernatým roztokem s kořením.
5.
Poté sklenice ještě sterilujeme, aby se nám kompot nezkazil. To můžeme udělat buď v hrnci s vodou nebo v myčce.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Barbora |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
390.63 kcal |
Protein |
1.13 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
94.20 g
87.28 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.42 g
0.07 g
|
Reklama
Reklama