Hruškový kompot s citronem

Kompoty jsou ideálním způsobem, jak zakonzervovat ovoce, které nestihneme sníst. Nyní přichází sezóna hrušek a kompot z nich patří k opravdovým lahůdkám. Připravte si ho doma.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na půlky nebo na kousky.
2.
V hrnci dáme vařit vodu. Jakmile začne voda vřít, vložíme do ní hrušky, minutku povaříme a vytáhneme z hrnce ven. Ovoce tak pěkně změkne.
3.
Do teplé vody přidáme koření, cukr, citronovou šťávu a jeho kůru (pouze žlutá část, citrusy nesmí být chemicky ošetřeny) a vaříme asi 20 minut.
4.
Do zavařovací sklenice dáme hrušky a zalijeme je cukernatým roztokem s kořením.
5.
Poté sklenice ještě sterilujeme, aby se nám kompot nezkazil. To můžeme udělat buď v hrnci s vodou nebo v myčce.

Od: Barbora, 31.8.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
390.63 kcal
Protein
1.13 g
Sacharidy
z toho cukr
94.20 g
87.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.42 g
0.07 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama