Hruškový kompot
- Přidat foto
-
Reklama
Některé odrůdy hrušek bývají tvrdší, proto se skvěle hodí na kompot. Později je můžete servírovat k hlavnímu jídlu nebo použít pro přípravu závinů a koláčů.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Hrušky očistíme od jader, ale necháme se slupkou. Nakrájíme podélně na menší kousky.
2.
Vymyjeme a vysterilizujeme zavařovací sklenici i víčko.
3.
Celou skořici rozdrtíme ve hmoždíři. Na dno každé sklenice dáme asi 1 cm velký kousek skořice, jak je vidět na fotografii. Přidáme 2 kusy hřebíčku.
4.
Naplníme nakrájenými hruškami až po okraj. Nahoru nasypeme 2 lžíce cukru.
5.
Zalijeme zcela vařící vodou. Zavřeme víčkem a dobře utáhneme.
6.
Vezmeme zavařovací hrnec s vodou, přivedeme k teplotě 80°. Dáme sklenice s hruškovým kompotem a na 80° zavařujeme 20 minut.
7.
Poté vytáhneme a necháme 20 minut otočené na víčku. Pak otočíme a necháme vychladnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 20 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
125.76 kcal |
Protein |
0.64 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
27.85 g
23.59 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.25 g
0.04 g
|
Reklama
Reklama