Hruškový kompot

Některé odrůdy hrušek bývají tvrdší, proto se skvěle hodí na kompot. Později je můžete servírovat k hlavnímu jídlu nebo použít pro přípravu závinů a koláčů.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hrušky očistíme od jader, ale necháme se slupkou. Nakrájíme podélně na menší kousky.
2.
Vymyjeme a vysterilizujeme zavařovací sklenici i víčko.
3.
Celou skořici rozdrtíme ve hmoždíři. Na dno každé sklenice dáme asi 1 cm velký kousek skořice, jak je vidět na fotografii. Přidáme 2 kusy hřebíčku.
4.
Naplníme nakrájenými hruškami až po okraj. Nahoru nasypeme 2 lžíce cukru.
5.
Zalijeme zcela vařící vodou. Zavřeme víčkem a dobře utáhneme.
6.
Vezmeme zavařovací hrnec s vodou, přivedeme k teplotě 80°. Dáme sklenice s hruškovým kompotem a na 80° zavařujeme 20 minut.
7.
Poté vytáhneme a necháme 20 minut otočené na víčku. Pak otočíme a necháme vychladnout.

Od: Ráďa 78, 2.9.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min vaření
3 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
125.76 kcal
Protein
0.64 g
Sacharidy
z toho cukr
27.85 g
23.59 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.25 g
0.04 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama