Švestkový jahelník
- Přidat foto
-
Reklama
Máte rádi nákypy? Dnes mám pro vás zdravější verzi v podobě švestkového jahelníku. Nejen, že si pochutnáte, ale dodáte svému tělu i potřebný zdroj vitamínů a vlákninu. Jáhly totiž obsahují hořčík, draslík, fosfor, křemík, měď, železo, zinek, vitamin B1 a B2. Řadí se mezi potraviny s nízkým glykemickým indexem, vlastní spoustu vlákniny a jsou velmi vhodné pro redukční dietu. A kromě toho, jsou bezlepkové. Obsažený křemík, významný antioxidant, podporuje růst a zachování zdravých zubů, nehtů a vlasů. Díky železu, které jáhly mají dostatek, je vhodné doporučit konzumaci jáhel pacientům trpící anémií.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
Postup přípravy
1.
Před samotným vařením, jáhly důkladně spaříme horkou vodou. Lepší chuti našeho sladkého pokrmu dosáhneme vařením jáhel v ovesném mléce a přidáním 5 polévkových lžic erythritolu nebo kokosového cukru. Můžeme zvolit i mléko kokosové, rýžové nebo mandlové.
2.
Jáhly vaříme cca 15 minut. Jakmile je hotovo, do pekáčku vymazaného máslem směs nalijeme a na vrch naskládáme vypeckované švestky. Pečeme na 160 ºC asi 30 – 45 minut. A je hotovo.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Evánek |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
204.80 kcal |
Protein |
5.19 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
35.16 g
8.27 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.01 g
0.96 g
|
Reklama
Reklama