Jáhelník s třešněmi
- Přidat foto
-
Reklama
Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou s vysokým obsahem minerálních látek jako draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek a proto je dobré je občas zařadit do svého jídelníčku. Můžete vyzkoušet jáhly na sladko.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Jáhly si nejdříve spaříme vařící vodou. Pokud by jsme to neudělali budou hořké. Vložíme je do síta a dvakrát přelijeme vařící vodou z konvice.
2.
Spařené jáhly vyklopíme do hrnce, přidáme špetku soli, zalijeme mlékem a vaříme dokud se nám neudělá hustá kaše. Zhruba 20 minut. Poté odstavíme z plotny.
3.
Do kaše dáme kousek másla, třtinový cukr a mícháme do vychladnutí.
4.
Po vychladnutí přidáme žloutky a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ten vmícháme na konec.
5.
Já jsem pekla v malé remosce. Vymažeme si cokoliv v čem budeme péct, dáme polovinu kaše, navrstvíme třešně a druhou polovinu kaše nahoru.
6.
Pečeme do zlatova. Zhruba 30-40 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
253.65 kcal |
Protein |
7.73 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
39.92 g
14.78 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.81 g
2.61 g
|
Reklama
Reklama