Houbový krém
- Přidat foto
-
Reklama
Rostou? Rostou. A bude ještě líp. Září patří k oblíbeným měsícům všech houbařů v tuzemsku. Připravte se na sběr už teď a inspirujte se receptem na tuto výbornou krémovou polévku z hub. Použít můžete vše, co najdete. Lišky, hříbky, kuřátka. Jen dejte pozor, aby bylo vše jedlé. Tak s chutí do přípravy!
Reklama
Ingredience
Vývar
Postup přípravy
1.
Zeleninu nakrájejte na kousky, přidejte nové koření, bobkový list, osolte a zalijte vodou. Nechte dvě hodiny vařit na mírném ohni. Poté vývar sceďte.
2.
Na pánvičce rozehřejte máslo a na něm orestujte nakrájenou cibulku. Po chvíli přidejte i na kousky nakrájené houby a brambory. Poté přendejte ho hrnce, zalijte vývarem a dochuťte. K houbovce se nejlépe hodí obyčejná sůl a pepř. A pak samozřejmě majoránka.
3.
Přikryjte pokličkou a vařte 30-40 minut. Až se chutě propojí, polévku rozmixujte. Do krému přidejte postupně také smetanu na vaření a znovu promixujte.
4.
Polévku můžete podávat s chlebovými krutony nebo se zakysanou smetanou. Vynikající je také s ořechovým olejem. Netradiční kombinace, ale skvělé propojení chutí.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 2 hod 30 min vaření 2 hod 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Barbora |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
267.84 kcal |
Protein |
9.49 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
33.79 g
10.83 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.41 g
5.66 g
|
Reklama
Reklama