Kefírová žemlovka
- Přidat foto
-
Reklama
Česká klasika a výborný způsob, jak zpracovat starší pečivo. Rohlíky a housky proměníte ve slaďounký dezert plný rozinek a ořechů. Kefír mu dodá příjemnou sladkokyselou příchuť.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Ve větší míse smícháme mléko, kefír, cukry, skořici, citronovou šťávu a rumové aroma. Dobře promícháme.
2.
Jablka oškrábeme ze slupky, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Ořechy nasekáme nahrubo.
3.
Menší pekáč vymažeme máslem. Na dno dáme vrstvu rohlíků. Zalijeme směsí mléka (cca ½ směsi). Posypeme rozinkami a ořechy, poklademe jablky.
4.
Přidáme druhou vrstvu rohlíků. Do zbývající směsi mléka rozmícháme 2 vejce. Zalijeme druhou vrstvu rohlíků.
5.
Dáme péct pod poklici do trouby na 180 stupňů na 30 minut. Odklopíme víko a pečeme 5 minut.
6.
Ušleháme sníh z bílků a navrstvíme nahoru. Znovu zapečeme asi 15 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 50 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 43 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,614.73 kcal |
Protein |
45.50 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
130.72 g
124.20 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
23.68 g
6.42 g
|
Reklama
Reklama